Despre companie

Compania Electronic Waste Management a fost înființată în iunie 2017 ca urmare a dorinței de implicare activă în valorificarea deșeurilor, o practică din ce în ce mai intens dezbătută la nivel mondial și cu un impact deloc neglijabil asupra protejării mediului înconjurător.

Începutul activității companiei a constat în colectarea și tratarea deșeurilor electrice și electronice, urmând ca pe parcurs, Electronic Waste Management să-și orienteze activitatea și către transformarea deșeurilor alimentare în compost prin intermediul echipamentelor de compostare complet automate.

Ne diferențiem față de concurență prin oferirea unei soluții eficiente pentru clienți în vederea colectării și valorificării deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

colectarea și tratarea deșeurilor electrice și electronice
soluții eficiente
img2

DEȘEURI ELECTRICE ȘI ELECTRONICE – DEEE

Compania noastră este autorizată de Agenția de Protecție a Mediului pentru colectarea și tratarea diferitelor categorii de deșeuri electrice și electronice.

În prezent, avem acorduri la nivel european și diferite colaborări cu prestigioase întreprinderi din România atât locale cât și multinaționale.

Pentru tratarea finală a echipamentelor electrice și electronice colaborăm cu un partener extern din Germania (care are o experiență de peste 30 de ani în reciclare) și unul național, ambii parteneri având Acreditare WEEELABEX.

Dorim să ne remarcăm prin participarea activă și continuă la acțiunile de reutilizare și reciclare a deșeurilor conform cu legislația în vigoare pentru a oferi un exemplu și a lua parte la eforturile globale în lupta combaterii poluării mediului înconjurător și de a face parte din economia circulară a Uniunii Europene.

Ținta noastră este să gestionăm un volum cât mai mare de deșeuri și să avem un focus crescut în găsirea unor soluții prin care să se poată transforma sau reutiliza un procent important din deșeurile colectate.

Autorizată de Agenția de Protecție a Mediului
Colaborări Importante

Serviciile Electronic Waste Management

Datorită fluxurilor și procedurilor implementate, punem la dispoziția clienților noștri toate elementele care dovedesc trasabilitatea deșeurilor încredințate de la momentul preluării și pe tot parcursul procesului de reciclare – transformare, indiferent că procesul se derulează în locațiile clientului sau în depozitele noastre (DEEE-uri).

Consultanța de mediu
Colectarea propriu-zisă a deșeurilor/ Transportul deșeurilor

Tratarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice

Tratarea DEEE-urilor reprezintă o etapă de dezmembrare mecanică: prin procedee de sortare, tăiere, dezmembrare și tocare a acestor tipuri de deșeuri.

Procedeele aplicate acestor deșeuri presupune o tratare mecanică pentru a fi apoi valorificate – cod valorificare R12.

R 12 înseamnă „schimbul de deşeuri în vederea expunerii la oricare dintre operaţiunile numerotate de la R1 la R11. În cazul în care nu există niciun alt cod R corespunzător, aceasta include operaţiunile preliminare înainte de valorificare, inclusiv preprocesarea, cum ar fi, printre altele, demontarea, sortarea, sfărâmarea, compactarea, granularea, mărunţirea uscată, condiţionarea, reambalarea, separarea şi amestecarea înainte de supunerea la oricare dintre operaţiunile numerotate de la R1 la R11.”

img3
Smart agriculture IoT with hand planting tree background

Valorificarea/reciclarea deșeurilor prin intermediul partenerilor

În urma dezmembrării mecanice – tratării – rezultă fracții metalice/nemetalice, de mase plastice, etc. Aceste fracții sunt expediate apoi către valorificatori/reciclatori finali.

Ca urmare a experienței noastre în colectarea și tratarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE-uri), am decis să nu trimitem nimic spre gropile de gunoi. Un pas natural a fost să integram în portofoliul nostru soluții tehnologice de procesare a deșeurilor alimentare și transformare a acestora în compost. Pentru mai multe detalii despre echipamentele complet automate pentru valorificarea deșeurilor organice accesați composting.ro.

Compost de cea mai bună calitate

Let Numbers Talk

0 +
Courses
0
Instructors
0 +
Students
Industry Experts

Meet The Instructors

John Aston
Web Development Instructor
Erika Mina
Mobile Development Instructor
Amy Rose
Machine Learning Instructor
Adrian Cruz
Data Science Instructor

Cele mai recente noutăți

Informează-te!
Abonează-te la newsletter și descoperă noutățile din industrie, realizările inovatoare și ultimele știri.