Despre companie
Compania Electronic Waste Management a fost înființată în iunie 2017 ca urmare a dorinței de implicare activă în valorificarea deșeurilor, o practică din ce în ce mai intens dezbătută la nivel mondial și cu un impact deloc neglijabil asupra protejării mediului înconjurător.
Începutul activității companiei a constat în colectarea și tratarea deșeurilor electrice și electronice, urmând ca pe parcurs, Electronic Waste Management să-și orienteze activitatea și către transformarea deșeurilor alimentare în compost prin intermediul echipamentelor de compostare complet automate.
Ne diferențiem față de concurență prin oferirea unei soluții eficiente pentru clienți în vederea colectării și valorificării deșeurilor de echipamente electrice și electronice.
colectarea și tratarea deșeurilor electrice și electronice
soluții eficiente
DEȘEURI ELECTRICE ȘI ELECTRONICE – DEEE
Compania noastră este autorizată de Agenția de Protecție a Mediului pentru colectarea și tratarea diferitelor categorii de deșeuri electrice și electronice.
În prezent, avem acorduri la nivel european și diferite colaborări cu prestigioase întreprinderi din România atât locale cât și multinaționale.
Pentru tratarea finală a echipamentelor electrice și electronice colaborăm cu un partener extern din Germania (care are o experiență de peste 30 de ani în reciclare) și unul național, ambii parteneri având Acreditare WEEELABEX.
Dorim să ne remarcăm prin participarea activă și continuă la acțiunile de reutilizare și reciclare a deșeurilor conform cu legislația în vigoare pentru a oferi un exemplu și a lua parte la eforturile globale în lupta combaterii poluării mediului înconjurător și de a face parte din economia circulară a Uniunii Europene.
Ținta noastră este să gestionăm un volum cât mai mare de deșeuri și să avem un focus crescut în găsirea unor soluții prin care să se poată transforma sau reutiliza un procent important din deșeurile colectate.
Autorizată de Agenția de Protecție a Mediului
Colaborări Importante
Serviciile Electronic Waste Management
- Consultanță
- Colectarea deșeurilor
- Transportul deșeurilor
- Tratarea deșeurilor (descompunere mecanică)
- Recuperarea/reciclarea deșeurilor prin parteneri
- Proiecte personalizate pe nevoia clienților la nivel național (ex. externalizarea completă a activității de gestionare a deșeurilor - DEEE)
- Oferim servicii de transport pentru deșeuri periculoase cât și nepericuloase în concordanță cu H.G. 1061/2008
Datorită fluxurilor și procedurilor implementate, punem la dispoziția clienților noștri toate elementele care dovedesc trasabilitatea deșeurilor încredințate de la momentul preluării și pe tot parcursul procesului de reciclare – transformare, indiferent că procesul se derulează în locațiile clientului sau în depozitele noastre (DEEE-uri).
Consultanța de mediu
- Oferim suport în stabilirea codurilor EWC conform legislației în vigoare, în funcție de DEEE-urile pe care le are generatorul.
- Oferim suport în ceea ce privește redactarea documentelor de predare a DEEE-urilor.
- Contribuim la întocmirea anexei nr. 1, acolo unde se depășește cantitatea de 1 tonă/an de DEEE-uri periculoase, etc.
Colectarea propriu-zisă a deșeurilor/ Transportul deșeurilor
- Colectarea DEEE-urilor se realizează cu mașinile Electronic Waste Management (cantitatea colectată variază de la câteva kilograme până la tone) – oferim orice tip de transport este necesar.
- Întocmim documentația necesară în cazul în care clientul dorește acest lucru.
- Ziua și ora colectării se programează de comun acord.
- O echipă Electronic Waste Management poate veni să participe la încărcare dacă este necesar în proximitatea punctului de lucru – ex. București, jud. Dâmbovița, jud. Ilfov, jud. Giurgiu.
- Descărcarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice se realizează în aceeași zi în care sunt și colectate.
- DEEE-urile vor fi apoi sortate și se va realiza recepția.
Tratarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice
Tratarea DEEE-urilor reprezintă o etapă de dezmembrare mecanică: prin procedee de sortare, tăiere, dezmembrare și tocare a acestor tipuri de deșeuri.
Procedeele aplicate acestor deșeuri presupune o tratare mecanică pentru a fi apoi valorificate – cod valorificare R12.
R 12 înseamnă „schimbul de deşeuri în vederea expunerii la oricare dintre operaţiunile numerotate de la R1 la R11. În cazul în care nu există niciun alt cod R corespunzător, aceasta include operaţiunile preliminare înainte de valorificare, inclusiv preprocesarea, cum ar fi, printre altele, demontarea, sortarea, sfărâmarea, compactarea, granularea, mărunţirea uscată, condiţionarea, reambalarea, separarea şi amestecarea înainte de supunerea la oricare dintre operaţiunile numerotate de la R1 la R11.”
Valorificarea/reciclarea deșeurilor prin intermediul partenerilor
În urma dezmembrării mecanice – tratării – rezultă fracții metalice/nemetalice, de mase plastice, etc. Aceste fracții sunt expediate apoi către valorificatori/reciclatori finali.
Ca urmare a experienței noastre în colectarea și tratarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE-uri), am decis să nu trimitem nimic spre gropile de gunoi. Un pas natural a fost să integram în portofoliul nostru soluții tehnologice de procesare a deșeurilor alimentare și transformare a acestora în compost. Pentru mai multe detalii despre echipamentele complet automate pentru valorificarea deșeurilor organice accesați composting.ro.
Compost de cea mai bună calitate
Let Numbers Talk
Cele mai recente noutăți
Impactul negativ al pungilor de plastic asupra mediului
Te-ai întrebat vreodată câte pungi de plastic utilizezi în fiecare an și care este impactul lor asupra mediului? Poluarea cu …
Ce trebuie să știm despre reciclarea textilelor
La nivel mondial există în prezent un supraconsum în ceea ce privește moda, reciclarea textilelor devenind o cheie al eforturilor …
Tot ce trebuie să știm despre reciclarea deșeurilor de lemn
Reciclarea este un subiect despre care se discută mult, iar cel mai frecvent auzim de reciclarea plasticului sau a hârtiei. …
Plantarea florilor native si importanta acestora pentru ocrotirea mediului inconjurator
Desi plantele native sunt mai rezistente si se reproduc mai usor comparativ cu celelalte tipuri de plante, acesta nu este …
Impactul vopselei asupra mediului
Vopseaua este una dintre cele mai utilizate materii la nivel mondial. Doar dacă ne gândim la clădiri, pereți, mașini sau …
5 iunie – Ziua Mondială a Mediului Înconjurător și modalități prin care poate fi sărbătorită
5 iunie este data la care celebrăm Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, începând cu anul 1972, când Adunarea Generală a …